AJANKOHTAISTA

Toimintaterapeutti Saana Hiltunen on liittynyt KanTa-arkistoon. Paljon olen opiskellut uutta potilastiedonarkistosta ja tietoturvasta syksyn aikana. Omakanta-palvelusta kansalaiset voivat käydä katsomassa omia sähköisiä resepti- ja terveystietoja. Omakantapalvelun kautta voi myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojensa käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä. Omakanta-palveluun pääset tästä

No niin, ensiviikon aikana palailen kesälomalta terapiatyön ääreen. Loma on mennyt touhutessa merkityksellisten ihmisten ja toimintojen parissa, levätessä ja uuden tulokkaan, "terapiakoira" Dinan paijaamisessa. Kesä kuitenkin jatkuu vielä, toivottavasti saamme pitkään nauttia lämpöisistä elokuun illoista. Nähdään pian!

Toimintaterapeutti Saana lomailee Suomen kesässä heinäkuun ajan! Elokuussa palaan takaisin levänneenä ja auringon valosta latautuneena. Hyvää kesää kaikille!

Kuvakommunikaatio on oiva keino jäsentää lapselle päivän/viikon tapahtumia ja niiden järjestystä. Lomallakin tällainen kuvallinen kalenteri voi helpottaa arkea, vaikka mitään pakollista tekemistä ei olisikaan. Voihan sinne suunnitella niitä mukavia juttuja! Hyvää kesäloman alkua kaikille koululaisille! Pikku Kakkosen sivuilla on kivoja kuvia tähän...

Minulle toimintaterapeuttina on tärkeää että lapsella ja perheellä on mahdollisuus vaikuttaa kuntoutusprosessiin alusta lähtien. Yhteistyö lapsen perheen ja lähiverkoston kanssa on merkityksellistä. Kuntoutussuunnitelma laaditaan julkisessa terveydenhuollossa ja siinä määritellään lapsen kehitystä ja perheen arkea tukevat kuntoutuksen tavoitteet.